Vad är ett webbhotell?

Om du av en eller annan anledning funderar över att vara närvarande på nätet på allvar så behöver du ett webbhotell. Vad är det för något och varför behöver du det?

Närvara på nätet med en hemsida

Först kanske det är värt att kort förklara vad jag menar med att vara närvarande på nätet “på allvar”. På det stora hela finns det två olika sätt för dig att finnas på nätet: via sociala medier och via en egen hemsida. Om du driver någon form av verksamhet och vill stärka ditt egna varumärke behöver du vara närvarande på båda sätt. Det betyder med andra ord att du behöver skaffa en hemsida. Då behöver du Hitta ett bra webbhotell. De kan nämligen skilja sig åt på olika sätt.

För att kunna lägga upp en hemsida behöver du ha tillgång till en server. Att lägga upp en offentlig server är dock något som kan kräva en hel del jobb. Det är där webbhotellet kommer in i bilden. Man skulle kunna säga att ett webbhotell fungerar på ett sätt som liknar ett vanligt fysiskt hotell, med skillnaden att det är hemsidor som är gästerna. Precis som vanliga hotell erbjuder olika webbhotell olika grader av service. Det finns allt från enkla motell som bara erbjuder det mest grundläggande upp till femstjärniga lyxhotell med mängder av olika tillval och extratjänster.

Related Posts

ezy